Hur behandlar man nageltrång?

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Fotbutiken.se

Nageltrång är en smärtsam tillstånd där en nagel, vanligtvis på tån, växer in i huden istället för att växa normalt över den. Detta kan resultera i rodnad, svullnad, smärta och ibland infektioner. Nageltrång är vanligtvis förekommande på stortån, men det kan påverka andra tår också.

Om du lider av nageltrång och det är smärtsamt eller infekterat rekommenderas det starkt att du söker professionell medicinsk rådgivning från en läkare eller en fotvårdsspecialist. Det finns dock några nageltrång huskurer och du kan behandla nageltrång hemma med hjälp av ett nageltrångsverktyg.


Nageltrång verktyg
Nageltrång skruv
Nageltrång paket

annonslänkar från Fotbutiken.se

Här är några allmänna tips som kan vara till hjälp:

Fotbad: Fyll en skål med varmt vatten och blötlägg det drabbade området i 15-20 minuter varje dag. Detta kan hjälpa till att mjuka upp huden och nageln.

Skär nageln rätt: Klipp dina naglar rakt över istället för att runda hörnen. Detta kan minska risken för att nageln skär in i huden.

Använd rätt klippverktyg: Använd en nagelklippare eller nagelsax av hög kvalitet för att undvika att orsaka skador på nageln.

Undvik trånga skor: Bär skor som passar bra och inte trycker på tårna. Detta minskar risken för att naglarna ska tryckas in i huden.

Applicera antibiotika: Om nageltrången är infekterad kan din läkare rekommendera att du applicerar en antibiotisk salva på det drabbade området.

Använd bomullstråd: Placera en liten bit bomull eller tandtråd under kanten på den inåtväxande nageln. Detta kan hjälpa till att separera nageln från huden och främja normal tillväxt.

Ta smärtstillande medel: Överväg att ta receptfria smärtstillande medel som ibuprofen eller paracetamol för att lindra smärtan och inflammationen.

Se en specialist: Om problemet inte förbättras eller blir värre bör du söka professionell vård. En läkare kan operera nageltrång för att korrigera den om det behövs.

Läs mer hur du behandlar nageltrång…