Nagelvård – steg för steg

Nagelvård är viktigt för att hålla naglarna friska och starka. Friska naglar ska vara släta och ha en jämn färg. Varför är det viktigt att vårda naglarna regelbundet? Med regelbunden nagelvård hemma kan du förhindra att naglarna blir sköra, flisiga eller bryts av.

Hur tar man hand om sina naglar? Här är en steg-för-steg-guide för hur du fixar snygga naglar hemma:

 1. Förbered naglarna. Börja med att ta bort eventuellt gammalt nagellack med en nagellacksremover. Lägg sedan händerna i en skål med varmt vatten i 5-10 minuter för att mjuka upp nagelbanden.
 2. Klipp och fila naglarna. Använd en trubbig nagelsax för att klippa naglarna till önskad längd. Fil sedan naglarna till önskad form. Använd en glasfil för att undvika att naglarna flisar sig.
 3. Ta hand om nagelbanden. Efter att du har klippt och filat naglarna är det dags att ta hand om nagelbanden. Använd en nagelbandsremover för att mjuka upp nagelbanden. Använd sedan en nagelborste för att rengöra nagelbanden. Skrapa sedan bort eventuella nagelbandsrester.
 4. Polera naglarna. För att få en jämn och blank yta på naglarna kan du polera dem med en polerfil.
 5. Lackera naglarna. När naglarna är rena och polerade är det dags att lacka dem. Börja med att applicera ett tunt lager baslack. Låt baslacket torka helt innan du applicerar ett lager nagellack. Låt nagellackslaget torka helt innan du applicerar ett andra lager. Avsluta med att applicera ett lager överlack för att ge nagellackslaget extra hållbarhet.
 6. Förse nagelbanden med olja. För att hålla nagelbanden mjuka och smidiga kan du massera in dem med nagelolja.

Här är några tips för att få en lyckad manikyr:

 • Använd en mjuk handkräm för att återfukta händerna efter att du har gjort din manikyr.
 • Använd ett nagellack som är av god kvalitet.
 • Applicera nagellack i tunna lager.
 • Låt nagellackslagen torka helt mellan varje lager.
 • Använd ett överlack för att ge nagellackslaget extra hållbarhet.

Med regelbunden nagelvård hemma kan du få fina, friska och starka naglar.