Vad är en nageltång?

En nageltång är ett verktyg som används för att klippa och trimma hårda naglarna på fingrar och tår. Den är vanligtvis gjord av rostfritt stål och har två blad som kan stängas ihop för att klippa nageln. De finns i olika storlekar och former, men alla har samma grundläggande funktion. Nageltränger används vanligtvis för att klippa hårda och tjocka tånaglar.

En bra nageltång är avgörande för att få fina naglar. Handslippad nageltång ger en bra precision. Den hjälper till att klippa naglarna jämnt och snyggt, utan att skada dem. En slö eller dåligt anpassad nageltång kan leda till ojämna kanter, spruckna naglar och skärningar.

Det är viktigt att använda en nageltång som är rätt storlek för din nagel, eftersom en för stor nageltång kan skada nageln. Se till att du klipper nageln rakt över, så att den inte blir ojämn. Om du klipper nageln för kort kan den börja växa inåt i huden, vilket kan leda till smärta och infektion, som till exempel inåtväxande naglar. När du har klippt nageln, kan du använda en nagelfil för att jämna till kanten. Se till att du inte filtar nageln för hårt, eftersom detta kan göra den skör och mer benägen att gå sönder.

Här är några tips för att använda en nageltång:

 • Använd en nageltång som är rätt storlek för din nagel.
 • Klipp nageln rakt över, så att den inte blir ojämn.
 • Filta inte nageln för hårt.

Hur klipper man tjocka naglar med en nageltång?

För att klippa tjocka tånaglar, öppna först nageltången och placera sedan nageln mellan bladen. Tryck sedan ihop nageltången för att klippa nageln. Undvik att klippa nageln för kort, eftersom detta kan orsaka obehag eller nageltrång.

Hur hittar man den bästa nageltång?

Det finns många olika nageltång på marknaden, så det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Testvinnarna.se har gjort en omfattande test av nageltänger och kommit fram till vilka som är de bästa nageltängerna på marknaden.

Här är några saker att tänka på när du väljer en nageltång:

 • Material: Nageltång finns i olika material, till exempel rostfritt stål, nickelfritt stål och plast. Rostfritt stål är det mest populära materialet eftersom det är hållbart och lätt att rengöra. Nickelfritt stål är ett bra val för personer med nickelallergi. Plast nageltång är ett billigare alternativ, men de är inte lika hållbara som i rostfritt stål eller nickelfritt stål.
 • Storlek: Nageltång finns i olika storlekar, så det är viktigt att välja en storlek som är bekväm för dig att använda. Om du har stora naglar behöver du en större nageltång. Om du har små naglar behöver du en mindre nageltång.
 • Form: Nageltång finns i olika former, till exempel rak, böjd och vinklad. Raka nageltång är den vanligaste formen och de är bra för att klippa raka naglar. Böjda nageltång är bra för att klippa tjocka naglar. Vinklade nageltång är bra för att klippa naglar på svårtillgängliga platser, till exempel tånaglar.
 • Design: En nageltång av hög kvalitet har en ergonomisk design för att ge en bekväm passform i handen. Detta gör det lättare att använda nageltången och minskar risken för skador.
 • Pris: Nageltång finns i olika prisklasser, så du kan hitta en nageltång som passar din budget. De billigaste nageltången är ofta gjorda av plast och de är inte lika hållbara som i rostfritt stål eller nickelfritt stål. De dyraste nageltången är ofta gjorda av högkvalitativt rostfritt stål och de har en lång livslängd.

Här är några fler tips för att hitta en högkvalitativ nageltång:

 • Läs recensioner: Läs recensioner från andra användare för att få en uppfattning om nageltångens kvalitet.
 • Köp från en pålitlig återförsäljare: Köp din nageltång från en pålitlig återförsäljare för att säkerställa att du får en riktig produkt.
 • Investera i en bra nageltång: En bra nageltång är en investering i dina naglar. Det är värt att investera i en nageltång som håller länge och ger ett bra resultat.

Om du har problem med att klippa dina naglar, kan du boka tid hos fotterapeut.